©  Foto:

Aabybro Mejeri

Aabybro Mejeri er et af Danmarks ældste mejerier. Det blev grundlagt i 1888 af syv omkringliggende gårde. Mejeriet blev anlagt ned til den skønne Ryå, således vandet fra åen kunne bruges til at køle mælken ned. Den daværende produktion bestod primært af ost, mælk og smør, som blev solgt til lokalområdet og dele af det producerede smør blev afsat til eksport.

I dag er Aabybro Mejeri privatejet og har siden 1968 haft familien Lindhardt ved roret, og anden generation siden 1998. I 1990 valgte mejeriet, anført af A. og N.H. Lindhardt, at udvide deres sortiment, og begyndte derfor at fremstille flødeis. Isen skulle naturligvis have navnet RYÅ IS, som en hyldest til mejeriets lange historie ved Ryå.

RYÅ IS er fremstillet af frisk, dansk fløde som er tilsat gode smagstilsætninger i form af råvarer som blandt andet ægte Bourbon vanilje fra Madagaskar og hjemmelavet nougat. Mejeriets produktsortiment består således på nuværende tidspunkt af smør, flødeis, sorbet, islagkager, fromager, sukkerfri is, isvafler og den anerkendte produktserie, Energitæt Is.

Energitæt Is er udviklet særligt til småtspisende personer, hvis krop kræver mere end appetitten rækker til. Isen har et forøget indhold af protein, fedt og kulhydrat, og serveres i små, overkommelige bægere. Produktserien består af ni forskellige varianter, som betyder, at der er noget for enhver smagspræference og de har alle deres egen gode effekt. Eksempelvis er sortimentets hindbærsorbet laktosefri og god til folk med synkebesvær, chokoladesherbet rig på fibre som giver en øget mæthed og svesketriflien sætter gang i maven.

Aabybro Mejeris produkter er udviklet i samarbejde med de erfarne mejerister på mejeriet, lokalbefolkningen og diætister. Produkterne er derfor af højeste kvalitet, hvilket også afspejler sig i de mange gastronomiske priser, som mejeriet i Aabybro har vundet gennem årene. Produkterne kan købes i mejeributikken, på webshoppen og i lokale supermarkeder.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish