©  Foto:

Almindsø - Certificeret familiesti

Vandrestien rundt om Almindsø er en af få de Danmarks stier, der er certificeret som Familiesti af Dansk Vandrelaug. Her er du garanteret en smuk rundtur i et varierende skovområde, hvor du har udsigt ud over søen det meste af vejen rundt. Flere steder er der placeret bænke med fine udsigter, blandt andet ved Kroghs Bænk.

Vandet i Almindsø er utroligt rent, og der er mulighed for at bade i den fra tre badesteder. I den sydlige ende er der er område med sand og græs, så medbring gerne selv bolde og tag en pause med boldspil.

Hjælp til turen

Start ved den Nordlige p-plads på Søndre Ringvej ved Almind Sø. Turen er i alt 4,2 km. og sværhedsgraden er let. Det er en tur for hele familien. 

Ruten er afmærket med orange prikker hele vejen rundt.

Aktiviteter på turen

På søens vestside er der høje skrænter, nogle steder med okkerholdige kildevæld. Vandet i Almind Sø er dejligt rent, da der ikke er tilløb fra markafvanding eller spildevand, og søen er primært forsynet fra kilder i søens bund.

Tag badetøjet med - for du har mulighed for at bade 3 steder rundt om søen, heraf 2 steder med badebro og lavvandet område, som er helt ideelt for mindre børn. Desuden er der også små badestrande, hvor børnene kan lege i sandet - så tag også gerne nogle legeredskaber med på turen.

Har du de lidt større børn eller teenagere med, er der i den sydlige ende af søen også et område med sand og græs, hvor der er gode muligheder for diverse boldspil.

Flere steder langs ruten er der også anlagt naturlige klatre- og balanceudfordringer, hvor du bl.a. kan tage kampen op i de fældede og væltede træer.

Almindsø rundt på kort

Se ruten på et kort her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#almindsø #visitsilkeborg #visitaarhusregion

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish