©  Foto:

Danhostel Vitskøl Kloster

Overnat godt og billigt på Danhostel Vitskøl Kloster og bo tæt på natur, kultur og attraktioner.

I Vesthimmerland lige ned til Limfjorden

Det er et af Nordeuropas ældste klosteranlæg. En historisk perle, som I dag fremstår som et unikt bygningsanlæg, der kan danne rammen om overnatninger for turister, samt kurser og konferencer. Faciliteterne er præget af storhed, enkelthed og kvalitet. Perfekt til din overnatning ved Limfjorden i Ranum.

Fra Danhostel Vitskøl Kloster er der 5 min gang til egen strand, som ligger på Limfjordens Vestkyst med udsigt til Livø. Bag Klosteret er der en stor skov med rige muligheder for gå- og løbeture mellem bøge og løvtræer, og i den nærtliggende plantage, Uhrehøj, kan der køres Mountainbike på anlagte ruter gennem området. I gå afstand fra Klosteret ligger Vilsted Sø. Søen er med sine 450 ha den største ferskvandssø i Nordjylland. På en gåtur langs søen, kan Klosterets Hereford-kvæg og får opleves, som græsser på dele af den 20 km vandresti rundt om søen.

I oktober hvert år afholdes et stort Middelaldermarked på Danhostel Vitskøl Kloster

Gøglere, riddere, dyr og mad fra middelalderen kan opleves over flere dage, med aktiviteter for både børn og voksne. Du kan opleve middelalderen gennem smage, lugte og lyde. Oplev riddere, der kæmper, oldfruen, der står ved bålet og laver mad eller gøglere, der spiller en karakteristisk melodi fra middelalderen. 

Årets julemarked er altid et besøg værd.

Udsmykket med gran, lys og pynt, fremstår Klosteret smukt og der vil være salg af alt, hvad hjertet kan begære - håndlavet julepynt, smykker, malerier, filt, strik, pileflet, glaskunst og keramik, samt julegodter, røgvarer, vin, chokolade og økologisk frugt og grønt. Desuden vil der være julepynt til terrassen, pyntegrønt og dekorationer. I anledning af julemarkedet er porten til Munkekælderen åben. Her kan man få stillet sulten. Samtidig bliver der mulighed for at kigge nærmere på de mange smukke gamle rum på munkeklostret.

Et moderne overnatnings- og uddannelsessted

Udover at være et Danhostel og udflugtsmål er Vitskøl Kloster også et moderne uddannelsessted. Vitskøl Kloster drives nemlig af Træningsskolens Arbejdsmarkedsuddannelser, TAMU, der er et landsdækkende uddannelsessystem, for udsatte unge, der herigennem kan få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det er de unge under uddannelse, der vedligeholder klosteret, passer dyr og landskab, laver mad og driver klosterhaven. På den måde er Vitskøl ikke bare et stykke Danmarkshistorie, men også et stykke spillevende nutid.

Vores berømte haver  -  Gratis adgang når du bor på Danhostel TAMU Vitskøl Kloster

At besøge vores klosterhave i sommerhalvåret er en inspirerende oplevelse for dig, der har en interesse i dyrkning af pryd- og nyttehave. 

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish