©  Foto:

De Syngende Træer

"De Syngende Træer", der er en del af Kildeparken midt i Aalborg, er et musikalsk fænomen opfundet af Aalborg Kongres & Kultur Center, der har den smukke folkepark som nabo.

I 1987 plantede Cliff Richard det første træ i det, der dengang hed Kunstnerlunden. Siden da er mange flere træer kommet til, og i dag indeholder området flere end 80 træer plantet af internationale, prominente stjerner.

I 2012 blev der sat musik til træerne, hvormed De Syngende Træer blev en realitet. Onsdag den 6. juni 2012 blev området indviet, og sir Cliff Richard stod for at klippe snoren til det musikalske parkområde, der hurtigt er blevet ’berømt’ i Aalborg, og i marts 2015 rundede De Syngende Træer tryk nr. 1 million.

Musikken strømmer ud i Kildeparken

Stjernernes træer er ledsaget af kunstnernes musik, som strømmer ud i Kildeparken, når træerne aktiveres. Du kan bl.a. høre Cliff Richard, Sting, Stevie Wonder, Take That, Rod Stewart, Elton John, Wiener Philharmonikerne, Elaine Paige, Victor Borge, Bryan Adams, ZZ Top og mange flere. 

De Syngende Træer fungerer ved, at der er sat musik til hvert træ, som kunstnerne selv har plantet i parken eller ceremonielt på en af de andre scener, AKKC råder over. En stander ved træet indeholder et lille medley af kunstnerens mest kendte musik og aktiveres ved, at man trykker på en knap.

Glædelig jul...esang

Julen er traditionernes tid. Og traditionerne holdes i hævd af Aalborg Kongres & Kultur Center, der fra 1. søndag i advent tilfører julemusik til De Syngende Træer, så julestemningen kan sprede sig i Kildeparken. Julemusik er festligt og stemningsfuldt. Derfor er der også mange musikere, som har lavet julemusik gennem tiden.

Blandt de kunstnere, der har plantet et syngende træ, er der hele 56 af dem, som har lavet julemusik, og 56 musikstandere vil derfor fra 1. søndag i advent spille smukke juletoner i stedet for de sange, der spiller fra kunstnernes musikstandere resten af året. Elton John, Paul Simon, Cliff Richard, Backstreet Boys, Hansi Hinterseer og Tom Jones er blandt de kunstnere, hvis træer ved juletid spreder julestemning i Kildeparken.

Levende lys hver søndag i advent

Udover julemusikken ved træerne kan gæsterne i parken hver søndag glæde sig til en helt særlig oplevelse. Et samarbejde med By- og Landskabsforvaltningen giver nemlig parken og træerne en endnu mere julet fornemmelse, da der hver søndag i advent tændes levende lys i Kildeparken.
Så hvis der mangler inspiration til en hyggelig jule-søndagstur med familien, kan Kildeparken og De Syngende (jule)træer være et godt udflugtssted.

Læs mere om De Syngende Træer.

I videoen herunder får du et stemningsbillede fra åbning af De Syngende Træer, hvor Sir Cliff Richard var tilstede.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish