©  Foto:

Den Franske Café

Den franske café ligger lige ned til søbredden på Østerbro i København.

Så snart solen skinner, er området omkring Søerne fyldt med spadserende kærestepar, svedende motionister, cafégæster, der spiser brunch med byens bedste udsigt, børn, der fodrer ænder og veninder, der har taget termokanden med ned på en bænk langs søbredden.

De tre kunstigt anlagte søer Peblinge Sø, Sortedams Sø og Sankt Jørgens Sø ligger som et bælte langs Københavns gamle bygrænse.
Før i tiden blev de brugt som drikkevandsreserve.

I 1960'erne blev det foreslået, at de skulle overdækkes af en firesporet omfartsvej. Men det blev heldigvis aldrig til noget, og i dag er Søerne et af byens allermest skattede åndehuller.

Menukort med franske og danske klassikere

Ved den sidste sø mod Østerbro ligger Den franske Café lige ned til søbredden. Caféen er oplagt som pitstop på en tur rundt om Søerne, og i godt vejr er der en dejlig udsigt fra bordene udenfor.

Interiøret er klassisk cremefarvet med spejle i forgyldte rammer, friske blomster, prismelysekroner og store vinduespartier ud mod Søerne.

Om morgenen kan du gøre som franskmændene og snuppe en kop kaffe og en croissant eller vælge mellem den almindelige eller den vegetariske brunch. I weekenden bydes der til gengæld på en omfattende brunchbuffet.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish