©  Foto:

Egnssamlingen i Saltum

Egnssamlingen i Saltum fortæller historien om den gamle Pandrup Kommune gennem både faste udstillinger og skiftende temaudstillinger. 

Hele Egnssamlingen er fordelt på 1200 kvadratmeter og fem matrikler, og hovedbygningen er placeret i byens gamle cementstøberi på Faarupvej 3.

Gå på opdagelse i Marys Hus, indrettet som et almindeligt byhus fra 1950’erne, se dig omkring i Saltums gamle apotek, besøg købmanden eller sæt dig på skolebænken som i gamle dage. Egnssamlingen i Saltum har indsamlet genstande fra egnen, og fortæller om både bylivet, landbruget og industrien.

Hver tirsdag er der arbejdende værksteder i smedjen og i Multihuset, og tirsdage i skoleferierne er der bemanding i Egnssamlingens udstillinger. Til disse aktivitetsdage kan børn få en oplevelse af hvordan arbejdsliv og skolegang har set ud i gamle dage.

Egnssamlingen er drevet af omkring 50 engagerede frivillige, der to gange om ugen mødes for at forberede udstillinger, producere ting til museumsbutikken, og digitalisere billeder og andet materiale til fremtidigt brug. Hvert år siden 1991 er der blevet udgivet et årsskrift, ”Egnssamlingen”, som samler artikler og fortællinger fra lokalområdet.

Turen til Egnssamlingen kan også kombineres med en vandretur i området: Saltumstien har sin start ved Egnssamlingen. Foldere kan findes i receptionen.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish