©  Foto:

Ejstrupholm Sø

På nordsiden af den gamle stationsby Ejstrupholm ligger den tidligere hedesø, der i sidste århundrede forsøgtes tørlagt, men uden det store held. Efter stor lokal indsats indbyder den nu til dejlige og afvekslende vandreture søen rundt i uspoleret natur. 

Søen er privatejet, men der findes en skøn natursti, som går hele vejen rundt om søen. Turen er ca. 3 km. Ved den sydlige del af søen er stien anlagt på en dæmning som adskiller Ejstrup sø fra Holtum å.

Det er tilladt at bade i søen og den bedste adgang findes, når man kører til søen ad Ågade og parkerer på den lille parkeringsplads for enden af denne. Derefter går man over broen over Holtum å og følger stien ned til søen. Her findes en åben plads med et par primitive bænke og fin udsigt over søen.

Ejstrup Sø, der er en del af Holtum Å-systemet, rummer gedder, aborre, ål, hork, en god bestand af store fredfisk (skaller, brasen og rudskaller), samt enkelte ørreder. Søen er ret lavvandet med max. 4 meter på de dybeste steder. Til gengæld er der flere steder hvor de dybeste steder ligger kun få meter fra land, hvorfor de store gedder ofte står meget tæt på land i Ejstrup Sø.

 

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish