©  Foto:

Folketinget

Folketinget er Danmarks parlament, som har hjemme i historiske rammer på Christiansborg Slot, ofte også kaldet Borgen, på Slotsholmen i København.

Folketinget er sammen med monarken den lovgivende magt i Danmark og har været det siden Grundlovens vedtagelse i 1849. Monarkens magt begrænser sig dog til at underskrive de love, som bliver vedtaget i Folketinget, og er derfor i praksis mere en symbolsk magt.

Oprindeligt var der to parlamentariske kamre, et folketing, som repræsenterede folket og et landsting, som repræsenterede aristokratiet. Grundloven af 1953 slog de to ting i Rigsdagen sammen til Folketinget. Folketingsmedlemmer er folkevalgte. Alle med dansk statsborgerskab og som er fyldt 18 år har valgret.

Besøg Borgen

Møderne i Folketinget er tilgængelige for offentligheden. Hvis du vil overvære et møde kan du deltage i møderne. Bemærk at du først skal igennem sikkerhedskontrollen i Folketingets Besøgstjeneste, hvilket kan tage 15 minutter, så kom i god tid.

Du kan også tage på en gratis omvisning af 45 minutters varighed. Find mere info på Folketingets hjemmeside. 

Som regel kommer du forbi statsministerportrætterne, Landstingssalen, Vandrehallen, grundlovene, Samtaleværelset, udvalgstavlen og Folketingssalen. Der findes skabe ved indgangen, hvor du kan opbevare en eventuel taske eller andre ejendele under besøget.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish