©  Foto:

Gl. Holtegaard

Gl Holtegaard er en kunsthal for skiftende udstillinger af ny og ældre kunst. I det smukke hus bliver der vist både ældre-, moderne- og samtidskunst, og i løbet af året er der forskellige aktiviteter i de historiske udendørsrammer som havevandring og koncerter.

Gl Holtegaard blev skabt af arkitekt og generalbygmester Lauritz de Thurah (1706-59), som købte stedet i 1755 for at indrette sig et landsted.

Han anlagde haven og lindetræsalléen, der er bevaret til i dag og de bygninger, der får Gl Holtegaard til at fremstå som en prægtig landejendom med driftsbygninger og endda en kongeligt privilegeret kro.

Hovedbygningen har to pavilloner, som i det ydre står stort set som i 1758. I tårnet hænger de to klokker, Thurah fik fremstillet i 1756, og urværket er også det originale. 

Mere end kunst

Foruden skiftende kunstudstillinger er Gl Holtegaard i løbet af året vært for forskellige arrangementer. Om sommer kan du fx opleve koncerter, havevandringer i Thurahs barokhave og den traditionsrige Æbledag, hvor havens æbler bliver høstet og der er smagprøver på nypresset saft og andre æblespecialiteter.

I forbindelse med hver kunstudstilling er Gl Holtegaard også vært for et program af foredrag og artist talks.
Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish