©  Foto:

Glaspusteriet Rikke Precht

Hos Glaspusteriet Rikke Precht kan man opleve det arbejdende værksted og blive draget af det glødende element. 

 

Kom og oplev Lønstrups spændende Glaspusteri

Her kan du opleve, hvordan 1100 grader varmt glas blæses og formes efter gamle traditioner og teknikker, som ikke har ændret sig væsentligt. Det glødende glas fanges an på en jernstang, kaldet en pibe, rulles i den ønskede farvekombination og formes med værktøj, træblok og vådt avispapir. Luft blæses igennem piben og glasset tager form. Oplev det fascinerende glasmageri ved eget øjesyn.

"Glas er et fascinerende og fortryllende materiale. Det at arbejde med et tusind år gammelt håndværk som ikke har forandret sig nævneværdigt gør jeg med stor respekt. Det indbyder til former og farver og vækker min nysgerrighed gang på gang" fortæller Rikke Precht. 

En skøn forårsdag i 2009 åbnede hun sit glaspusteri i Lønstrup, hvor hun fremstiller alt brugskunst, herunder vaser, skåle, fade og vinglas. Hendes glasteknik og former flammer i de smukkeste farvekombinationer fra blide og beroligende lyse nuancer til højt vibrerende heftige røde og violette toner. Hendes Unika glaskunst kan tage pusten fra enhver. 

Kom og oplev det arbejdende værksted og bliv selv draget af det glødende element. 


Ring for aftale udenfor åbningstiderne.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish