©  Foto:

Gug Kirke

Gug Kirke er en moderne sognekirke beliggende nær Østerådalen i den sydlige del af Aalborg. Kirken blev taget i brug i 1972 og er med sine rå betonfacader en arkitektonisk nyskabelse inden for kirker.

Ud over sin funktion som sognekirke bruges Gug Kirke blandt andet til teater, kunstudstillinger og klubaktiviteter.

Historien bag kirken

Før i tiden var der både et Gug sogn og en Gug kirke. Kirken lå i nærheden af ​​"Smedens hjørne" og i dag findes spor af en gammel kirkegård på dette sted. I det 16. århundrede nævnes Gug som et sogn; I 1555 kollapsede kirken, og sognet blev afskaffet på denne måde.

I 1945 gav proprietær Hans Johan Hansen og kone menighedsrådet et stykke jord med klausulen om, at der skulle bygges en kirke der. Men på grund af den lille befolkning var der ikke behov for en kirke. Dog varede det ikke længe, ​​før Aalborg voksede mod syd og Gug var ikke længere en lille landsby, men en forstad til storbyen.

Opførelsen af ​​den nye kirke begyndte i 1971, da det blev klart, at en kirke i Gug var en nødvendighed, da Sdr. Tranders sogn var blevet uafhængig i 1969 og derfor ikke havde nogen forbindelse til byen.

Åbningstider og faciliteter

Gug Kirke er åben for besøgende mandag til torsdag fra 9:00 til 14:00 og fredag ​​fra 9:00 til 13:00. For guidede ture eller gruppebesøg, bedes du kontakte kirketjeneren. Kirken tilbyder handicapfaciliteter samt handicaptoiletter.

 

For mere information om Gug Kirke i Aalborg henviser vi til kirkens hjemmeside ...

 

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish