©  Foto:

Horsens kommunes biblioteker

Besøg Horsens Bibliotek eller en af de 6 andre lokale filialer og bliv inspireret til ny læsning. Nyd roen, få kvalitetstid med børnene, hør et foredrag eller deltag i et af de mange arrangementer.

Træd ind på et moderne bibliotek

På biblioteket kombineres læring og litteratur med underholdning, oplevelser og samvær. Her kan du dykke ned i en spændende roman, læse dagens avis eller arbejde på dit projekt i ro og mag.

Uanset om du besøger det store hovedbibliotek i Horsens i tre etager eller en af de mange lokale afdelinger, så er du sikret kompetent vejledning og mange anvendelsesmuligheder.

Men et moderne bibliotek er naturligvis også til stede digitalt. På Horsens kommunes bibliotekers hjemmeside har du adgang til e-bøger, tidsskrifter, opslagsværker, netmedier, film, musik og meget mere.

Her har du altid adgang til underholdning og læring på ferien eller i en travl hverdag.

 

Find det lokale bibliotek

Horsens Bibliotek ligger centralt placeret i byen i Tobaksgården kun få minutters gang fra gågaderne. Spredt rundt i kommunen finder du desuden 6 lokale afdelinger, så du aldrig er langt fra det nærmeste bibliotek. Du finder biblioteker i Brædstrup, Gedved, Hovedgård, Østbirk, Søvind og på Endelave. På hjemmesiden kan du finde adresser og åbningstider for de enkelte afdelinger. Generelt har bibliotekerne rigtig gode åbningstider, så du også har mulighed for at besøge dem uden for normal arbejdstid. Åbningstiderne forlænges af selvbetjeningsløsningen, hvor du kan scanne dig ind på biblioteket med dit sundhedskort.

 

Spil, print eller surf

Du har mulighed for at låne en af bibliotekets computere, hvor du kan surfe, streame eller arbejde så meget som du har lyst. Har du behov for at printe, kopiere eller scanne, så er dette også muligt på biblioteket mod et symbolsk gebyr.

 

Lån bibliotekets værksted

Hos Horsens Bibliotek har du mulighed for at booke værkstedet, hvor der er blandt andet symaskine, 3D-printer, elektronikværktøj og storformatprinter. Du kan læse mere og booke plads i værkstedet på denne side. På udvalgte torsdage kan du komme til repair café på biblioteket, hvor frivillige står klar til at hjælpe dig med reparation af din ødelagte genstand. 

 

Events og arrangementer året rundt

På bibliotekerne kan du opleve, foredrag, koncerter, teater og meget andet. I forbindelse med skolernes ferier er der kreative arrangementer og andre begivenheder, der er tilpasset familiens yngste.

Bibliotekets største arrangement er Krimimessen, der hvert år afholdes på FÆNGSLET i Horsens. Krimimessen har et kæmpe program og tiltrækker hvert år tusindvis af litteraturelskere fra hele landet. Det er en unik mulighed for at gøre et overraskende bogkup, få fyldt op på natbordet og måske endda møde din yndlingskrimiforfatter fra ind- og udland.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish