©  Foto:

Hotel Nor - Badehotellet

Hotel Nor ligger smukt midt i den storslåede vestkystnatur på toppen af Lien-skrænten. Her er en enestående udsigt til Nordsøen og ud over Jammerbugten.

Hotel Nor blev opført i 1918 af rigmanden Ludvig Elsass, der var direktør for og medejer af Sophus Berendsen A/S, og vi kan takke hans vision og kompromisløshed for det luksuriøse sommerhjem Sanden Bjerggaard, der i dag udgør hjertet i Hotel Nor – Badehotellet.

I 2018 erhvervede nye ejere hotellet og det er nu genåbnet efter en omfattende renovering under navnet Hotel Nor – Badehotellet. Renoveringen er sket i dyb respekt for ånden i den oprindelige 100 år gamle rigmandsvilla og i respekt for den omgivende natur. Farvepaletten inde og ude spejler således hotellets unikke placering ved hav og klit.

Beliggenheden på det i dag totalt fredede område Sanden, højt hævet over Slettestrand gør det muligt for hotellets gæster fra mange af værelserne og restauranten at nyde den enestående udsigt over Jammerbugten og Slettestrand. Det var denne udsigt, der for 100 år siden fik dir. Elsass til at erhverve området og bygge sin villa her.

Sanden er et af de højeste punkter på den mange kilometer lange højderyg, der strækker sig fra Fosdalen, langs Lien og gennem Svinkløv Plantage til det fredede område Grønne Strand.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish