©  Foto:

Jeppe Aakjærs Kunstnerhjem Jenle

Her boede Jeppe Aakjær sammen med sin kone Nanna Aakjær fra 1907 til sin død i 1930. Se udstillinger og kunstnerboligen hvor Aakjær skrev flere af sine kendte værker. 

Jeppe Aakjærs Kunstnerhjem Jenle

Hovedbygningen er opført 1906-07. Navnet Jenle betyder "ensom", hvilket var betegnende for gårdens beliggenhed dengang. En betydelig del af digterens produktion er skabt i arbejdsværelset på første sal med udsigt over fjorden. Overalt på Jenle kan man se Nannas flotte udsmykninger. I Jenles Museum (som består af  ”Forsamlingshuset", ”Limfjordssalen" og ”Høloftet”) findes permanente- og skiftende udstillinger om kunstnerhjemmet samt nutidig billedkunst. Endvidere er der indrettet 2 små biografer. 

I Laden afholdes Arrangementer – og den er åben året rundt, bl. a. som ”Madpakkehus”

Oplev Østsallings enestående natur med udsigt over Astrup Vig og Limfjorden/Skive Fjord. Nyd en vandretur i skov og til strand. Aakjærs
digterrute er nu en del af turen. Jenles Café sælger kaffe, brød og drikkevarer, samt ”Jenlefrikadeller”

Alle dage fra 8. juli og 15. september kan man komme på rundvisning med fortællingen om kunstnerægteparret Nanna og Jeppe Aakjær. Billetter til rundvisningerne koster 80 kr. og prisen indeholder guidet rundvisning og fri adgang til Museet.

Billet til museet uden rundvisning koster 45 kr.

Skiftende særudstillinger i Jenles Forsamlingshus.

Selskaber bestilles via www.jenle.dk eller tlf. 24 26 00 25.

Naturen er åben for alle hele året, dog lukket ved Jenlefesten.

 

Information

For kontakt, åbningstider eller mere information om Jeppe Aakjærs Kunstnerhjem Jenle: Jenle

 

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish