©  Foto:

Kystbyen Thorsminde

Thorsminde – stedet hvor Nissum Fjord og Vesterhavet mødes, og hvor havnen i Thorsminde syder af stille charme og livlig aktivitet.

Byen har en meget speciel beliggenhed på den smalle landtange mellem Vesterhavet og Nissum Fjord.

Uanset hvor man færdes i Thorsminde-området, har man en dejlig udsigt til fjord, klit og hav.

Hovederhvervet er fiskeri, og det har naturligvis sat sit præg på byen. Det er altid spændende at se, når kutterne kommer ind fra havet og losser fiskene. Havnen ligger lige bag klitterne og indsejlingen og afgrænses af to lange moler ud i Vesterhavet. En spadseretur ud på molerne er – uanset vejret – altid en oplevelse.

Hele området er et yndet område for lystfiskere fra tidlig forår til sen efterår med mulighed for at fiske i både hav og fjord. Sild, makrel, havørred og laks er blot nogle af de arter, du kan få på krogen. Husk at indløse Fisketegn enten online eller på turistkontoret i Vedersø.

Du kan også besøge Thorsminde til forskellige fiskearrangementer i forbindelse med Hook & Cook. 

Hos Nørgaard Fisk & Røgeri kan du smage på de lækre friskfangede fisk fra havet og fjorden.

Thorsminde har også en interessant historie at fortælle. Én af de største strandingsulykker med næsten 1400 omkomne skete i 1811 ud for Thorsminde. Her forliste to store engelske linieskibe St. George og Defence. Denne tragiske begivenhed er baggrunden for, at det første Strandingsmuseum St. George blev grundlagt i Thorsminde, og på museet kan man i dag se en lang række genstande fra de to engelske skibe. 

Thorsminde tilbyder den perfekte ramme for mange aktiviteter i og på vandet. Mange kommer her for sejlads og surfing. Havet og Fjordens Hus er et vandsportscenter med kajakroning, roing, dykning, coastalroning, svømning og stand-up paddle boards.

Thorsminde er med sin unikke beliggenhed en del af Geopark Vestjylland og Naturpark Nissum Fjord.

Se stemningsbilleder fra Thorsminde. Se video fra Thorsminde.

 

Bliv inspireret til flere oplevelser omkring Thorsminde og Nissum Fjord her

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish