©  Foto:

Langelinie

Det er næsten ikke nødvendigt at præsentere Den lille Havfrue nærmere. De fleste danskere kender H.C. Andersens tragiske eventyr og ved, at Edvard Eriksens statue i Københavns havn er et vartegn for byen. Men Langelinie er hjem til andet end en havfrue.

Langeliniekajen blev opført i 1894 i forbindelse med byggeriet af Københavns Frihavn. Det er en dyb havn, så selv meget store oceangående skibe kan lægge til. Det betyder da også at et nyt krydstogtsskib i gennemsnit lægger til her hver anden dag.

Havnefronten løber fra Gefion Springvandet, som er byens største springvand ved Nordre Tolbod til det yderste af molen ved Dahlerups Pakhus, og cirka midt på sidder så Den lille Havfrue og skuer drømmende ind mod land. Dog er Langelinie ikke kun for turister, der fotograferer havfruen.

Billigt mærketøj

Masser af københavnere kommer her for den ugentlige søndagsslentretur. Promenaden er da også kendt for sine mange outlet-butikker, hvor kendte mærker sælges til langt under butikspris.

God mad og godt design

Vil du have lidt mad, samtidig med at du dyrker den danske kultur, er et besøg i Langelinie Pavillionen oplagt. Indretningen i pavillionen oser af dansk design, med PH's kæmpekogler i loftet og Arne Jacobsens stole i lyse lokaler med fremragende udsigt.

For de gastronomisk interesserede er et besøg i Løgismoses delikatessebutik ved Nordre Tolbod et absolut must, før snuden eksempelvis vendes mod Kastellet, som ligger nær Langelinie og bestemt er et besøg værd.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish