©  Foto:

Lyngvig Fyr

Følg den snoede trappe op i fyrtårnet, og bliv belønnet med den mest fantastiske panoramaudsigt over hav, klitter og fjord. Området omkring Lyngvig Fyr byder også på mange oplevelser. 

Træd ind i Lyngvig Fyr og se, hvordan trappen snor sig flot op gennem det 38 meter høje fyr. Tæl trinnene på vej til toppen og tag forskud på udsigten gennem de små vinduer undervejs. Når du når toppen og træder ud, bliver du mødt af den mest fantastiske udsigt ud over hav, fjord og klitter.

Området omkring Lyngvig Fyr byder også på mange gratis oplevelser.

Fyrmesterbolig med butik og café

Besøg Fyrmesterboligen med den hyggelige museumsbutik, der bugner med et stort udvalg af sjove retrovarer, nostalgisk brugskunst, lokale varer og souvenirs. Bagerst i Fyrmesterboligen finder du det hyggelige cafémiljø. Caféen byder på lette retter, kage samt kolde og varme drikke, som både kan nydes indenfor men også i det store udendørs område omkring fyret. 

Stor naturlegeplads

På den store naturlegeplads omkring Fyrmesterboligen kan familiens yngste og barnlige sjæle lege sig tilbage i tiden og redde gæve sømænd i dramatiske strandinger på svævebanen eller prøve at kravle rundt i et kæmpe hvalskelet.

Tag med på eventyr i naturen

Lyngvig Fyr er placeret i det smukkeste klitlandskab - og kun få meter fra Vesterhavet. Parkér cyklen eller bilen og gå en tur gennem klitterne, tag til stranden og mærk
Vesterhavet.

I kan også downloade den populære og gratis app Natureventyr, og tage på eventyr i området med drengen Anker, der opdager og forsøger at hjælpe en strandet hval.

Praktisk informationer og tilgængelighed

Det er gratis at besøge butikken, caféen og naturlegepladsen. Det er kun, hvis der ønskes adgang til Lyngvig Fyr, at der skal betales entré. Børn og unge under 18 år er gratis ifølge med en voksen. 

Hunde i snor er velkomne

Der er kørestolsadgang til Fyrmesterboligen med café og butik. Der er fast belægning på stier på gårdspladsen og der forefindes handicaptoilet.

En del af Ringkøbing Fjord Museer

Lyngvig Fyr er en del af Ringkøbing Fjord Museer, som gør historien levende på 10 museer og attraktioner ved Ringkøbing Fjord. Læs mere på www.ringkobingfjordmuseer.dk.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish