©  Foto:

Mårup Havn

Mårup Havn har ca. 2.500 gæsteanløb årligt og ligger tæt på naturen i det nordsamske område. Havnen ligger i det nordvestlige hjørne af Samsø. På havnen findes en café og sejlerstue. Havnen ligger ca. 2 km. fra Mårup By, hvor der bla. findes en DagligBrugs. Mårup Havn blev udbygget for få år siden og har nu masser af plads til gæster. Trods det har den stadig det intime præg af en lille havn, som gemmer sig bag de smukke Nordby bakker. Et stærkt kuperet naturområde, varierende og utroligt smukt.

Mårup Havn ejes af Samsø kommune. En uddybet og afmærket rende fører til dels det inderste havnebassin og dels bassinet inden for den ydre dækmole. Den yderste SE-lige ende af midtermolen mod det inderste havnebassin er forbeholdt læge-, præste- og rutebåd til Tunø. Inderste havnebassin, nedenfor slæbestedet, er forbeholdt hjemmehørende både, fortrinsvis joller.

Havnen er opdelt i to: Den gamle del inderst og yderst det nye havneafsnit længst mod vest. Den yderste SE-lige ende af midtermolen mod det inderste havnebassin er forbeholdt rutebåd til Tunø.

Der kan lejes cykler på havnen, så det er let at besøge havnens bagland, bla. Nordby med mange fredede huse, et idyllisk gadekær og mange små butikker med kunsthåndværk. Også Mårup ligger tæt ved havnen med sine smukke huse. Er du til motion efter sejlturen kan en tur på cykel i Nordby Bakker anbefales.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish