©  Foto:

Netto-bådene

Sæt dig til rette i en af de blå Netto-Både, oplev København fra søsiden og nyd byens smukke seværdigheder, som guiden fortæller om, mens I sejler forbi. Der guides både på dansk, engelsk og tysk.

Turen begynder ved Holmens Kirke, lige over for Børsen. Båden sejler ud gennem Børsgraven og Inderhavnen til det maleriske Nyhavn, med de mange gamle huse og flotte sejlskibe. 

Herefter går turen til Holmen, som var Københavns flådestation gennem mere end 300 år. Holmen består af 4 øer. På øen Frederiksholm ligger i dag Den Danske Filmskole, Statens Teaterskole, Det Rytmiske Musikkonservatorium, Arkitektskolen og Operaen. På øen Nyholm ligger Marinestationen. Båden glider også forbi nogle af de 250 år gamle bastioner eller krudthuse, hvor ét, nemlig Frederiks Bastion, nu er et galleri med skiftende udstillinger.

Mastekran fra 1748

På vej ud af Holmen kan man se den gamle mastekran fra 1748 fra båden. Kranen har været brugt til at hejse masterne på linjeskibene på plads med. Ved siden af mastekranen ligger Batteriet Sixtus, et gammelt forsvarsværk, som affyrer en kanonsalut til ære for det danske flag hver morgen og hver aften.

Afgange og billetter

Turen starter fra Holmens Kirke, fra Nyhavn ved Heibergsgade, Danhostel ved Langebro og Den lille havfrue.

OBS! I sommerperioden fra 1. juli til 31. august sejler Netto-Bådenes afgang fra Holmens Kirke dog IKKE ind i Nyhavn.

Billetter kan købes i Copenhagen Visitor Service eller ombord på båden.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish