©  Foto:

Privat overnatning i Lønstrup - Anders Friis - Bed and Breakfast i Lønstrup

Bed and Breakfast i Lønstrup

Værelser udlejes i Lønstrup by. Fem lyse fine værelser med 2-3 senge per værelse. Gården ligger midt i Lønstrup by meget tæt på stranden.

Lønstrup er en lille by med 550 indbyggere (2009) på toppen af Danmark, i Vendsyssel ved Nordsøen. Byen ligger i Hjørring Kommune og hører under Region Nordjylland.

Lønstrup er et gammelt fiskerleje. Naturen er barsk med stejle, stejle klinter. Mårup Kirke er få meter fra at skride i havet, og Rubjerg Knude fyr ligger begravet i sand, kun det øverste af fyret er til syne.

Lønstrup blev et kendt sted den 11. august 1877. Den dag trak det sammen til et voldsomt uvejr, og ved middagstid startede et skybrud, som varede 1½ time. Den lille Lønstrup Bæk blev til en kløft 360 meter lang, 15 meter bred og 4,5 meter dyb.

Fiskerne, som var på havet, anede intet om katastrofen, før de så dele af nedstyrtede huse samt møbler og andet husgeråd ligge og flyde i vandet. På vej ind så de en sandtange fyldt med husgeråd, træer og buske, der nåede helt ud til mellemste revle. 6 huse blev revet med strømmen, 4 blev revet ned, og 2 måtte der fyldes op under.

I sommersæsonen fyldes området i og omkring Lønstrup med op til 10.000 turister.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish