©  Foto:

Søren Kierkegaard Mindesten

Søren Kierkegaards mindesten står til minde for Kierkegaards farfar og farmor, som boede på en gård bag kirken i Sædding Sogn. Stenen har en fantastisk historiske værdi, da det er herfra Kierkegaards efter blandt andet stammer fra.

Bag Sædding Kirke finder du Søren Kierkegaards mindesten. Søren Kierkegaard var en berømt dansk teolog og filosof, som levede det meste af sit liv i København.

Dog var hans families hjemstavn Vestjylland, og hans farfar og farmor boede på en gård i den Vestjyske sogn Sædding bag kirken, lidt nord for Skjern. Det er også derfra efternavnet Kierkegaard stemmer. Søren Kierkegaards far Micheal Peder Kierkegaard rejste fra Sædding til København, hvor han blev hosekræmmer.

Gården findes desværre ikke i dag, men en stor mindesten ses på stedet hvor gården lå.

Stenen er cirka 2 m høj, og cirka 40 cm bred. På stenen står der ”Her laa Søren Kierkegaards slægts-hjem.”Stenen på et to trin højt fundament, og er beklædt med håndstore natursten. Kanterne på trinene består af aflange tilhuggede sten, og stenen er omkranset af en cirka ½ høj hæk. I sammenhæng står frem tilhuggede stenblokke der sammenholdes af en jernkæde.

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish