©  Foto:

St. Restrup Herregaard

St. Restrup Herregaard ligger i mellem Nibe og Aalborg og kendes tilbage til 1314. I dag fungerer Store Restrup Herregaard som hotel, restaurant og konferencecenter med tilhørende vinkælder og butik.

Vinsmagning på St. Restrups Herregaard

Hver lørdag er der åben vinsmagning, hvor der smages på aftenens 3 vine. Prisen er 95 kr. pr. person. Vinsmagningen foregår i vinkælderen, som er udsmykket med særligt kunsthåndværk. For grupper arrangeres der, efter aftale, vinsmagninger med foredrag om vine og slottene.

 Restauranten har åbent hver dag kl. 14-22, eller efter aftale.

Overnatning på St. Restrup

I Store Restrup lige mellem Aalborg og Nibe finder man, idyllisk omgivet af park og skov, Store Restrup Slotshotel. Der er plads til 110 overnattende gæster fordelt på 48 hyggelige værelser. I den tilhørende butik og vinkælder, afholdes der vinsmagning og sælges kunsthåndværk.

Læs mere om overnatning, konference muligheder mv. på St. Restrup Herregaard...

Historien om Store Restrup

Store Restrup Slotshotel er en del af den historiske Store Restrup Herregård. Den nuværende hovedbygning blev opført af Greve Chr. Levetzau efter Store Nordiske krig i 1723, som et fornemt eksempel på jysk barok, men historisk går stedet langt tilbage i tiden.

Herregården hed oprindeligt Refstrup efter den navnkundige viking Ref, som ifølge legenden grundlagde gården i Arilds tid. Voldgraven blev anlagt af Gyldenstjerneslægten, hvis stamfader, vikingen Ref, sejlede hertil ad Hasseris Å.

Som så mange andre slotte og herregårde i Danmark har Store Restrup også sine mørke sider, hvor bl.a. førnævnte greve siges at gå igen.

Læs mere om Store Restrups lange historie på: Historien bag Store Restrup Herregård

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish