Surfing i Hvide Sande.

Giv en udendørsoplevelse i julegave

Foto: Rikke Kjær Poulsen

Hvis du vil give dem, du holder af, mere end bare en julegave i år, så læg en oplevelse under træet. Det er en glæde, der får julen til at vare ved, og Danmark er fuld af dem. Herunder finder du et udvalg af gaveideer til personen, der nyder at være aktiv i naturen.

Gaven til skibumsen: Skituren anno 2021

Kender du en som ikke kan komme igennem vinteren uden at suse ned af en bakke på to brædder? Så kan du med rette give vedkommende en tur på CopenHill, som er skibakken på toppen af Amager forbrændingsanlæg i København. Og efterfølgende kan I tage på Reffen for lidt afterski stemning. Vi vil dog anbefale, at I undlader brug af fløjter på dagen, men det kan jo sagtens være en del af indpakningen.

Læs mere

Gaven til supercyklisten: Oplev Danmark på to hjul

Det kommer næppe som en overraskelse, at Danmark er blandt verdens bedste cykellande. Vi har 11 nationale cykelruter og et væld af kortere regionale og lokale ruter, som blot venter på at blive udforsket på to hjul. Så hvorfor ikke invitere en du holder af med på cykelferie? Du kan pakke gaven ind i form af cykelshorts, en drikkedunk, energibarer og reflekser.

Læs mere

Gaven til powerwalkeren: Vandretur i den friske luft

Hvad enten du vil invitere din kære på en dagstur eller en reel vandreferie, er der en rute, som passer til jeres ønsker. Så det er bare med at få sat kryds i kalenderen og pakket rygsækken. Hvis du bor med den person, som du gerne vil på vandretur med, kan du prøve at snuppe vedkommendes vandrestøvler og pakke dem ind i en æske sammen med en termokande og en pakke vabelplastre.

Gaven til den eventyrlystne: En dag med adrenalinkick

Kender du en, som elsker, når der er fart over feltet, og adrenalinen pumper i blodet? Så kan du overveje at give vedkommende en af disse actionflydte oplevelser.

Gaven til hele familien: Tag på troldejagt

Thomas Dambos populære trolde er efterhånden spredt ud over hele landet, så hvorfor ikke invitere en (eller flere) du holder af med på jagt efter den trold, der er i nærheden af jer? Og vi vil anbefale, at fejre en succesfuld troldejagt med en picnic eller besøg på en lokal cafe. Du kan eventuelt lave skattekortet selv eller bage troldelignende småkager.

Shelter på Tåsinge.
Foto: Michael Fiukowski & Sarah Moritz

Gaven til spejderen: Overnat i naturen

Giv en du holder af en overnatning i naturen, hvor I falder i søvn til træernes susen eller bølgernes brusen. Du bestemmer selv sværhedsniveauet, for det kan være alt fra telt og shelter til glamping. Og hvis du gerne vil lægge en fysisk pakke under træet, kan det eksempelvis ske i form af nogle hjemmestrikkede sokker, en varmedunk, og en pakke skumfiduser.

Gaven til natteravnen: Udforsk stjernehimlen

Så snart man kommer væk fra byernes lysforurening, vil man opleve at nattehimlen viser sig fra sin mest imponerende side. Og hvis man planlægger sin tur efter den astronomiske 'vejrudsigt', så kan man endda opleve Nordlyset danse hen over Danmark. Vi vil foreslå, at du laver et humoristisk gavekort i form af et horoskop, der matcher modtagerens stjernetegn mv. Du kan også tilføje et tæppe og Dark Sky Møn kiks.

Gaven til den aktive familie: Oplev magien i den vildeste skov

Lad børnenes gave være fri leg i trækronerne. WOW PARK er to lege- og forlystelsesparker i Skjern og Billund. Oplev det eventyrlige skovunivers med trætophytter, rutsjebaner, hængebroer, svævebaner, labyrinter,  underjordiske huler og meget mere! Lav en pakke med kviste, blade og et par hoppebolde og se, om børnene kan gætte, hvad gaven er.

Leder du efter flere gaveideer?

Lad os give hinanden lidt mere i år. Mere end bare en julegave. Vi har samlet flere ideer til julegaver, der binder os sammen og bliver en del af de historier, vi fortæller hinanden. Julegaven der varer ved.

Røsnæs glamping

Overnatning

østers på Rømø

Gastronomi

Aarhus, Den Uendelige Bro

Aktiviteter

Møns Klint.

Find mere inspiration

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish