Meget mere end bare en julegave.

Giv en kulturel oplevelse i julegave

Foto: Jacob Lisbygd

Hvis du vil give dem, du holder af, mere end bare en julegave i år, så læg en oplevelse under træet. Det er en glæde, der får julen til at vare ved, og Danmark er fuld af dem. Herunder finder du et udvalg af gaveideer, hvor vores kulturelle og historiske oplevelser er i højsædet.

Gaven til pendleren: Et klippekort til oplevelser i hovedstaden

Giv et klippekort til 10 ting som I skal opleve i løbet af en dag, weekend eller året. Det kan være alt fra at købe en to-go kaffe, spise frokost på en cafe, se København fra oven fra en af byens tårne, drikke en øl på en bar og tage en selfie i Glyptotekets vinterhave. Og nu skriver vi hovedstaden, men dette koncept kan nemt overføres til de øvrige storbyer - og købstæder for den sags skyld.

Gaven til historieentusiasten: Besøg et museum

Det vil undre os meget, hvis det ikke er muligt at finde et museum i Danmark, der matcher gavemodtagerens interesser. For vi har et væld af museer, der hver i sær sætter fokus på forskellige temaer og områder af Danmarkshistorien. Vi vil foreslå, at du tager udgangspunkt i vedkommendes passion, og bruger det som inspiration til, hvad der lægges under træet i år.

Gaven til royalisten: Vær kongelig for en dag

Forkæl en du holder af med en dag, som er en kongelig værdig. I kan besøge landets slotte, nyde en lækker afternoon tea med fingermadder og kager, og overnatte på et slotshotel. Denne royale oplevelse kan du selvfølgelig også inkorporere i gaveindpakningen ved at lave et monogram til modtageren eller fine noget fint julepynt, der er formet som en kongekrone.

Gaven til kunstkenderen: Entre til en særudstilling

Hvis du vil give en gave til en med en passion for kunst, vil vi anbefale, at du inviterer vedkommende med til en særudstilling på et af landets kunstmuseer. Oplevelsen kan også toppes op med en frokost på museets cafe, og du kan begive dig ud i at male et selvportræt eller lave din egen fortolkning af et Skagens maleri som gaven under træet.

Gaven til ingeniøren: Hør historierne bag facaderne

Danmark er verdenskendt for sin arkitektur - og med god grund. For med navne som Arne Jacobsen, Jørn Utzon, Henning Larsen og Bjarke Ingels vil I finde banebrydende bygninger spredt over hele landet. Tag på en guidet tur i en af større byer, hvor I får indsigt i de spændende historier, der gemmer sig bag facaden. Og du kan eventuelt give en tom ramme i gave med lovningen på, at den skal udfyldes med et billede af jer fra turen, som minde om en dejlig dag.

Gaven til den moderne viking: Gå i fodsporene på vores forfædre

Hvis du kender en som er særligt interesseret i vores forfædre eller fan af tv-serien Vikings, så kan du jo passende invitere vedkommende med til en Danmarks mange vikingeattraktioner. Her kan I for eksempel prøve at sejle et vikingeskib i Roskilde eller leve som en viking i Lejre og Ribe. Du kan pakke oplevelsen ind ved at lave en lille kurv med noget mjød og nogle hjemmebagte småkager, der ligner vikingehjelme eller runer.

Gaven for hele familien: En dag fuld af sjov

Hvis du leder efter en oplevelse, hvor du kan invitere flere generationer med, så bør du give dem en tur i vores forlystelsesparker, zoos og akvarier. Du kan for eksempel lave en rebus eller et puslespil, som skal løses i fællesskab for at finde ud af hvad gaven er, eller give en lille æske med plastikdyr som symbol på en tur til Knuthenborg Safaripark eller en pakke Tivolistænger som symbol på en tur i Tivoli.

Gaven til sømanden: Udforsk Helsingørs maritime historie

Hvis du vil give en gave til en, som er passioneret omkring Danmarks maritime historie, bør du invitere vedkommende på en tur til Helsingør. I kan deltage i en guidet tur på Søfartsmuseet, spise frokost på street food markedet og lære mere om Kronborgs vigtige placering ifm. Sundtolden. Og for at indkapsle denne oplevelse skal du selvfølgelig bruge lakridspiber, chokolademønter og et spil sænke slagskibe.

Leder du efter flere gaveideer?

Lad os give hinanden lidt mere i år. Mere end bare en julegave. Vi har samlet flere ideer til julegaver, der binder os sammen og bliver en del af de historier, vi fortæller hinanden. Julegaven der varer ved.

østers på Rømø

Gastronomi

Røsnæs glamping

Overnatning

Meget mere end bare en julegave.

Giv en oplevelse i naturen

Møns Klint.

Find mere inspiration

Følg os på:

Meget Mere End Bare Danmark © 2024
Danish